Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-12BIN, Inverter, 12000BTU, A++, instalare si montare

Ca si modelul descris anul trecut (review VAI-A12ASWM), Star-Light ACM-12BIN este tot din aceeasi clasa de consum si putere, adica are 12000BTU, clasa energie fiind de A++ pe racire si cu motor de tip inverter, care este mai economic au aprox. 30% decat cele clasice(on/off) care nu se mai fabrica de cativa ani. Capacitatea acestuia poate acoperii cu usurinta un apartament cu doua camere sau un birou mai mare, depinde de pozitia unde este instalat, fiind livrat cu kit de instalare inclusVerifica aici stoc si pret actualizat.

Aerul conditionat Star-Light ACM-12BIN ofera un mediu placut si relaxant atat in zilele toride de vara cat si iarna prin dubla functie si de incalzire. Eficienta acestuia este oferita de compresorul tip inverter si de clasa superioara de consum electric si anume A++, pe racire inregistrandu-se un consum de cca. 800Wh iar pe incalzaire aproximativ 1000Wh.

Functiile acestuia sunt suficiente pentru un aparat ieftin si eficient:  mod turbo, sleep, timer cat si cele suplimentare si anume autodiagnoza si detectare pierdere agent frigorific.

Unitatea exterioara are o greutate de 25Kg, acesta se monteaza in imediata apropiere a unui geam sau pe un traseu cat mai scurt, pentru a nu avea costuri suplimentare la instalare. Recomand a se instala la o distanta de 20 cm fata de perete, daca blocul sau cladirea respectiva nu este inca izolata, pentru a nu scadea din eficienta compresorului cu motor inverter dupa realizarea izolatiei termice exterioare. Este disponibila intr-o singura culoare si anume alb, care in timp mai trebuie curatata daca permite spatiu.
Zgomotul produs ce aceasta este de 60dB, o valoare putin mai mare fata de alte aparate, unde avem o medie de 52-55 dB. Daca locuim la bloc, se poate auzii un mic zgomot produs de compresor si ventilator, dar numai in orele de noapte, pe timpul zilei fiind acoperit de alte zgomote de atmosfera.

Star-Light ACM-12BIN Unitatea Interioara Montaj politicos.ro

Unitatea interioara este foarte usoara, doar 7.5 Kg, se poate monta pe orice tip de perete, ca dimensiuni avem 790 x 195 x 275. Tot de culoare alba cu afisaj electronic in partea centrala, aceasta poate directia aerul sus – jos in mod automat din telecomanda sau stanga – dreapta cu reglaj manual, aparatul trebuie sa fie starea oprita. Ca leduri prezente avem Auto, Defrost, Run si Timer si cel de temperatura care afiseaza valoarea setata. Pe timp de noapte, led-urile se pot oprii din telecomanda pentru a nu deranja daca aparatul este montat in camera. Avem prezent si un stecher care se introduce in priza pentru alimentarea acesteia cu energie electrica. Aceasta mai este doatata cu un filtru de praf lavabil ce se poate demonta foarte usor si curata sub jet de apa.

Kitul de instalare cu care vine impreuna, are o lungime de 3 metri liniari si este compus din doua tevi prin care circula agentul frigorific R410A, un furtun de scurgere al condensului, o banda izolatoare cu protectie la razele ultra violete, cordon de alimentare pentru unitatea exterioara cu 4 fire.

Pentru instalarea si montarea aparatului de aer conditionat, daca ne incadram in cei 3 metri de traseu de la unitatea interioara pana la unitatea exterioara, mai avem de platit manopera pentru montajul acestuia. Fie o putem achiziona direct de unde achizionam aparatul de aer conditionat, unde se face o programare cu o firma locala sau putem face in regie proprie aceasta operatiune, ne trebuie o stampila pusa pe certificatul de garantie de catre firma autorizata.

Pentru aparatele de aer conditionat cu kit de instalare inclus alegem „Serviciu de instalare fara kit” iar pentru aparatele de aer conditioant fara kit de instalare inclus alegem „Serviciu de instalare cu kit”

PRO

  • Design reusit, afisarea temperaturei cu led-uri albe
  • Eficienta energetica, A++
  • Motor inverter
  • Pret atractiv

Contra

  • O singura culoare, alb
  • Functii limitate

 

Comenteaza!

Post Author: politicos.ro