Aplicatie care verifica daca ai telefonul ascultat

SnoopsnitchAsa cum spune titlul, facem parte dintr-un sistem unde confidentialitatea nu este usor de mentinut dar exista metode prin care putem descoperii daca avem sau nu telefonul interceptat. Bineinteles este doar o teorie dar putem incerca. Tot ce avem nevoie este un telefon cu sistemul de operare Android, versiunea cel putin 4.1.2, o conexiune la internet, un plan tarfiar activ(minute si sms) si un cont pentru acces la google play store unde gasim programul SnoopSnitch.

SnoopSnitch colecteaza si analizeaza datele radio mobile, determina securitatea retelei si notifica celulele false pe baza algoritmilor IMSI, user tracking si SS7.
Dar mai exact cum functioneaza? Ei bine, fiecare celula de telefonie are propriul ID, toate acestea regasindu-se intr-o baza de date internationala.
Daca dorim mai multe detalii suplimentare despre id-urile celulelor de telefonie il putem verifica cu programul Network Signal Info, avand disponibila si o conexiune GPS, putem vedea si directia celulei pe care s-a conectat terminalul. Cand telefonul s-a innregistrat pe o alta celula, cu fake ID, programul o recunoaste, ne anunta si notifica. Exista si posibilitatea de a creea si un grafic permanent, in cazul in care nu putem fi atenti tot timpul la telefon sau cand trecem printr-o zona nesigura.

Pentru a putea folosii SnoopSnitch, acesta nu functioneaza decat pe terminalele cu root si chipset Qualcom. Acesta are nevoie sa acceseze urmatoarele permisiuni: Superuser, Call_Phone, Read_Phone_State, Send_SMS, Recive_SMS, Get_tasks, Wake_lock, Acces_Fine_Location, Internet, Acces_Network

Din momentul in care incepe testarea retelei, telefonul va efectua o serie de apeluri catre un numar international(+1 404-620-654x), nu este problema deoarece nu va raspunde nimeni si de asemenea programul va suna de la un alt numar tot pentru verificari si nici de aceasta data nu vom raspunde. Acest procedeu dureaza pentru prima data aproximativ 10-15 minute in functie de serverul disponibil, timp in care se determina securitatea retelei specifica operatorului.

Testat pe Samsung Galaxy Note 3 SM-N9005 cu android 4.4.2, urmeaza si pentru versiunea 5.0 Lollipop.

Mai multe detalii aici despre telefoanele suportate.

IMSI Interceptat Normal

Comenteaza!

Post Author: politicos.ro