Centrala termica in condensare – Ariston Clas One, instalare si optimizare consum

Precum majoritatea centralelor murale(montate pe perete) care se fabrica de la inceputului anului, normele europene impun ca acestea sa fie cat mai eficiente energetic, de accea cele conventionale se gasesc din ce in ce mai greu in magazine. Ariston Clas One este o centrala murala in condesare ce are un randament marit de pana la 109% dar asta in anumite conditii de lucru. Vezi aici PRET si STOC sau aici.

Centrala termica Ariston Clas One 24 se utilizeaza pentru incalzire si preparare apa calda menajera (regim instant)  si are o putere termica de 24 kW, se amplaseaza mural, functioneaza pe combustibil gazos, are tiraj fortat si eficienta energetica de pana la 107% in anumite conditi, le voi enumera putin mai jos.

Ariston Clas One 24 este noul model de centrala marca Ariston ce beneficiaza de tehnologia ONE de condensare cu un schimbator de caldura model nou, patentat, numit XtraTech care a fost proiectat pentru a garanta fiabilitate in timp.

Ariston Clas One 24 are o putere termica pe incalzire de 22Kw si poate functiona pe o plaja de temperaturi de la 30 la 80 grade a agentului termic. Pentru apa calda, are o putere de 24Kw si poate duce pana la 12 litri pe minut cu o plaja de temperaturi la incalzire intre 36 si 90 grade celsius.

Ariston Clas One 24 se poate conecta si la internet prin dispozitivul BusBridgeNet dar mai are nevoie de o placa suplementara pentru accesul la reteaua WiFi cu care se poate controla de pe telefonul mobil via internet.

Caracterisici principale pentru centrala termica Ariston Clas One 24

  • Raport de modulare 1:7
  • Schimbator primar de INOX
  • Putere nominala minima de 3.7Kw
  • Doua schimbatoare de caldura
  • Eficienta marita la 30% din putere nominala 109%
  • Consum scazut de energie electrica
  • Greutate 29 Kg

Nu uita ca primesti si kitul evacuare gaze arse Ariston pentru centralele in condensatie care este diferit de cele clasice, datorita condensului ce trebuie recuperat inapoi in centrala, cosul se monteaza cu o panta de 3% spre centrala.

Daca doresti sa faci o economie la factura de gaze, atunci centrala trebuie sa functioneze la un regim scazut de temperatura, de exemplu pentru a avea un regim de condensare, chiar si partiala, temperatura setata pe returul instalatiei nu trebuie sa depaseasca 47 grade. Asta inseamna ca pe tur centrala va fi folosita la maxim 58-60 grade celsius. De asemenea poti folosii si functia AUTO impreuna cu o sonda de exterior ce masoara temperatura din afara locuintei si optimizeaza consumul in functie de necesarul casei.

Randamentul pe care l-am obtinut de aprox. 102% folosind radioatoare clasice, se poate masura atunci cand faci PIF (punerea in functiune) cu ajutorul unui aparat, analizator de gaze arse care arata si diversi parametri de ardere. Este foarte important acest pas pentru a beneficia de garantia de 5 ani oferita de producator, obligatorie odata la 2 ani pentru continuitate.

Mai jos sunt cateva setari speciale pe care le folosesc pentru a face ceva economie la factura de gaze, dar ATENTIE , nu modifica aceste valori „dupa ureche”, centrala Ariston Clas One se reglaza numai de catre personal calificat.

La centrala Ariston Clas One 24 se pot regla diversi parametri, precum aprindere intarziata daca temperatura creste prea mult la pornirea la rece, la fel si pentru puterea maxima pe incalzire daca vrei sa ai o modulatie corecta pe flacara in cazul cand instalatia nu are caloriferele supra dimensionate cu 30% sau sunt prea putine, de exemplu 4 sau 5 la un apartament de bloc. Turatia de la pompa recirculare se mai poate regla, pentru a mai castiga putin si la factura de energie electrica.

Inca un pas important este curatirea instalatiei daca ai avut o centrala veche si montezi una noua, vei observa ca apa care circula este foarte murdara. Culoarea neagra nu face rau, dar impuritatile metalice ce se regasesc in vechiul circuit de incalzire, dauneaza schimatorului de inox, prin faptul ca se pot depune in interiorul acestuia si obtura transferul de caldura. De aceea recomand sa folosesti un filtru de magnetita, care se monteaza pe returul instalatiei, intre cei doi robineti si filtrul Y care il au toate instalatiile de incalzire.


Cam atat ar fi de spus, daca ai intrebari ni le poti adresa la sectiunea de comentari si iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Comenteaza!

Post Author: politicos.ro