Configurare router wireless Digi ZTE F660 F668 DigiNet

ZTE F660 politicos.ro ZTE F668 politicos.roDaca sunteti abonati la internet prin RCS&RDS si aveti instalat un astfel de router, mai jos sunt 3 pasi prin care putem sa configuram userul si parola pppoe, numele retelei wireless cat si parola aferenta dar putem redirectiona anumite porturi pentru programe gen bitrorrent sau catre o camera de supraveghere. Acesta il primiti gratuit, sub forma de custodie pentru abonamentele Fiberlink 300, Fiberlink 500 si Fiberlink 1000. Dar se se pot folosii si alte routere gigabit, pentru acest lucru trebuie specificat in momentul instalarii conexiunii ca doriti sa folositi routerul existent, fiind necesara reconfigurarea echipamentul de fibra optica ZTE.

Pentru abonamentul Fiberlink 1000, viteaza pe cablu este de peste 900 Mbps iar singurul incovenitent este ca pe wireless acesta nu trece de 40-50Mbps in functie de amplasare. Pentru abonamentele mai mici, de 500 si 300 de asemenea, viteaza pe fir nu reprezinta o problema, va fi atinsa in toate cazurile.

Pentru a putea configura routerul ZTE F660 sau F660, setarile pentru placa de retea, denumita la toate majoritatea PC-urilor ca „Local area connection” care trebuie sa aiba setarile pentru Internet Protocol TCP/IP v4 bifate pe „Automatic Adress”, conectarea la pagina de administrare a routerului se face de la adresa http://192.168.1.1, utilizand la username „user” si pentru parola „digi”

Cele doua echipamente oferite, sunt diferite, si anume la F660 nu avem iesire pentru cablu TV, nu am vazut a fi instalate decat la blocuri iar pentru F668 avem si o iesire pentru TV, antene externe, probabil vom avea si un semnal mai bun pe wireless, dar acest model nu vom primii decat daca avem servicii de cablu tv si internet, conditia fiind ca instalarea sa fie facuta la casa.

 

ZTE F620 F660 Network WAN connection politicos.roPentru conexiunea la internet, avem de setat un username(PPPoE username) si o parola(Password), in urma careia vom primi o adresa ipv4 dar si un set de adrese ipv6 pentru a putea accesa toate paginile de internet care au asemenea optiune disponilbila (de ex. google.ro, facebook.com). ATENTIE, pentru o conexiune ce foloseste ip-uri fixe, adica fara user si parola, acest echipament nu se poate configura, fiind necesar un router separat conectat din portul LAN4 care trebuie activat la instalare.

 

 

 

 

ZTE F620 F660 Network WLAN security politicos.roZTE F620 F660 Network WLAN basic politicos.roPentru conexiunea fara fir(wireless), avem si aici posibilitatea de a seta numele retelei(SSID) cat si parola(WPA Passphrase), daca vrem sa o schimbam cu una mai usor de retinut decat cea cu care vine presetat.

 

 

 

 

 

ZTE F620 F660 port forward politicos.roDe asemenea exista posibilitatea redirectionarii unui port specific, de ex. daca vrem sa accesam din retea interna (LAN) o camera de supraveghere sau dorim ca un program din PC sa poata fi accesat din internet atunci trebuie sa activam „port forwarding”.

 

 

 

Pentru mai multe setari este necesara parola de administrator dar aceasta nu este disponibila avand ultimul firmware, acesta se instaleaza automat la prima conectare in reteaua de fibra optica. Totusi, acest router se pare ca poate mai mult decat ce apare in meniul de user, mai jos sunt cateva imagini cu un „specimen” deblocat, care inca nu a fost conectat la reteaua de firba optica.

 

ZTE F620 F660 Network Interface politicos.ro ZTE F620 F660 Network Interface ZTE F620 F660 application politicos.ro ZTE F620 F660 application ZTE F620 F660 firewall politicos.ro ZTE F620 F660 firewall ZTE F620 F660 ipv6 switch politicos.ro ZTE F620 F660 ipv6 switch ZTE F620 F660 lan dhcp politicos.ro ZTE F620 F660 lan dhcp ZTE F620 F660 mobile network management politicos.ro ZTE F620 F660 mobile network management ZTE F620 F660 MobileNetwork politicos.ro ZTE F620 F660 MobileNetwork ZTE F620 F660 network wlan politicos.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://wwwen.zte.com.cn/en/products/access/xpon/201301/t20130131_385569.html
http://enterprise.zte.com.cn/en/products/

Manual de utilizare – Download

 

Update:

O noua versiune este acum disponibila, ZTE F660RV1. Practic ca meniu si functionalitate este la fel ca modelul precedent F660, diferentele fiind la forma carcasei si la numarul de porturi pentru conectarea la PC. Acesta are un singur port gigabit si un port fast ethernet. Primul port gigabit(Gi1) este folosit cu functie de router, iar la al doilea port fast-ethernet(Fa1) se poate conecta un alt router, dar avand viteza limitata la 100Mbps ne obliga sa-l folosim cu functia de router activata de catre provider pentru a beneficia de vitezele contractate, Fiberlink300, 500 sau 1000.

Specificatii ZTE F660RV1

Informatii si Indicatii Led-uri
Power – Verde
Aprins – ont-ul este alimentat
Stins – ont-ul nu este pornit din buton sau nu se alimenteaza

PON – Verde
Aprins – sincronizare cu succes
Stins – procesul de sincronizare nu a inceput
Semnalizeaza – in proces de sincronizare

LOS – Rosu
Aprins – lipsa semnal pe fibra optica
Stins – primeste semnal pe fibra optica
Semnalizeaza – semnalul pe fibra este necorespunzator

Internet – Verde
Aprins – ont-ul este conectat la internet prin PPPoE
Stins – ont-ul nu este conectat la internet
Semnalizeaza – se face trafic prin conexiunea la internet

Wi-Fi
Aprins – interfata wifi este activa
Stins – interfata wifi este oprita
Semnalizeaza – se face trafic pe wifi

Phone
Aprins – linia telefonica este activa
Stins – linia telefonica nu este activa
Semnalizeaza – linia telefonica desfasoara o convorbire

GE/FE
Aprins – portul are link, dar nu se transmit date
Stins – portul nu este conectat
Semnalizeaza – portul este utilizat si se face trafic

.

Comenteaza!

Post Author: politicos.ro

 • Ovi

  Routerul de la RDS. ZTE f660 se poate utiliza cu Wireless Range Extender TP-LINK TL-WA850RE, 300 Mbps? As vrea sa cumpăr extender-ul pentru un semnal mai bun si nu știu daca e bun?

  • Mars

   Salut, nu am testat acest extender dar trebuie sa fie compatibil si cu acesta. Daca il conectezi pe firul utp conectat din LAN1,2,3 din F660 nu cred ca vor fi probleme.

 • Lupulescu Madalin Daniel

  la configurarea acestuia trebui sa pun cablu neaparat in porturile 1-3 nu, deoarece pe portu 4 l-am avut pt ca am conectat al router la el.

  • Salut, tot asa am si eu acasa, dar nu cred ca se poate folosi simultan Lan1-3 si Lan4 pentru alt router,

 • costi

  Buna seara! Pe zte f660 rv1 nu reusesc sa fac un server intre telefon, tv si laptop ca pe vechiul tp-link. Are cineva idee de ce??

  • Daca telefonul se conecteaza pe WiFi si Laptop/TV pe fir atunci nu le poti conecta, AP Isolation este cumva activ in firmware.

 • Cristi Blood

  Salut la wifi am apare un Digic12b la care poti sa te conectezi cu telefonu si mai apare o retea Digi D100 , imi trebuie neaparat sa ma conectez la el

  • Salut, se vad doua retele wifi? Poate e de la vecini….

 • Ionuț Rusu

  O scurtă întrebare pentru pricepuți, cărora le mulțumesc anticipat! Zilele trecute am primit vizita băieților de la RCS, care mi-au introdus în casă un cablu de fibră optică și mi-au montat un ZTE f660 rv1. Toate bune și frumoase, Fiberlink 300 merge brici, wifi-ul e mai bun decât D-linkul Dir 600 pe care îl aveam înainte. Seara am vrut să-mi proiectez telefonul cu Android pe PC și am constatat că nu-mi mai funcționează niciun program de acest gen sau de remote desktop de pe telefon. Cu siguranță ceva le blochează. Mă poate ajuta cineva cu un sfat?

  • Este o problema cunoscuta, wifi-ul nu se ‘vede’ cu porturile LAN. Cauta daca ai prin meniu „AP Isolation” ce trebuie dezactivat.

   • Ionuț Rusu

    Am găsit ceva de genul în meniul WLAN/Basic. Enable isolation nu este bifat. Tot nu merge. Există altă soluție? Oricum, îți mulțumesc anticipat pentru suport!

    • Poti opta pt. router KAON AR410AN/N. F660RV1 devine bridge pt routerul kaon, nu prea ai alta varianta.