Dolby Digital (AC3) – Licenta expirata, o veste buna pentru TV BOX-uri

LA majoritatea media playerelor cu android(TV BOX) se cunosc limitarile la clipurile video pe partea de sunet digital (Dolby Digital AC3) datorita lipsei unei licente implementate in software, de ex. MX Player unde dezvoltatorii au fost nevoie sa renunte la suportul AC3 din Android. Aceasta problema se poate rezolva prin Kodi care trimite sunetul pe alta cale dar la majoritatea aplicatiilor nu este disponibila aceasta functie. Licenta pentru Dolby Digital in formatul AC3 a expirat de la inceputul lunii februarie, deci acum producatorii de media playere pot sa implemteze aceasta functie.

Documentul pentru licenta Dolby Digital AC3 se poate descarca de aici pentru cei interesati. Primul producator care a decis sa lanseze update-uri pntru TV Box-urile lansate sunt cei de la Popcorn pentru modele: Popcorn Hour A410U / VTEN-U / A-500U / A-500 PRO-U

O veste buna si pentru ceilalti producatori de TV BOX-uri deoarece nu mai sunt nevoiti sa plateasca pentru aceasta licenta (DD AC3) si de acum inainte o pot include in viitoarele softuri pentru update.

De mentionat este ca pentru Dolby True HD si Dolby Atmos inca este nevoie de o licenta platita din partea integratorilor de media playere.

Comenteaza!

Post Author: politicos.ro