Televizor 4K UHD LED Smart Samsung 55JU6000

Samsung 55JU6000 desi este un model din 2015 acesta este putin peste modele entry level de la alti producatori, de ex. modelul 4K de la Philips. Avand un pret de catalog de 4500 de lei, TV-ul este un model UHD cu un raport pret/calitate bun raportat la ce se gaseste acum pe piata. Calitatea imaginii este foarte buna, functiile smart de asemenea foarte bune. Verifica aici stoc si pret actualizat.

Cu o constructie te tip „slim” are un design atragator, acesta nu are o rama tocmai ingusta. Pentru fixare se foloseste un set de picioare laterale, destul de stabil cu dimensiunile de 1242.6(lungime) x 718.5(latime) x 62.2(grosime) mm.

Specificatii tehnice

Ecranul are o diagona de 138 de cm, destul de mare pentru o prezenta vizuala placuta, distanta mare de vizionare in functie de continutul rezolutiei. Imaginile au o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli, fiind de 4 ori mai mari decat la rezolutia Full HH. Rezultaul afisarii imaginei pe ecran se face folosind o serie de tehnologii de top, astfel ca ecranul face upscale pentru toate imaginile, indiferent de la ce sursa primeste semnal, astfel incat sa obtina o claritate buna. Pentru redarea culorile se foloseste tehnologia PurColor, optimizand nunantele si care poate procesa cei 8 milioane de pixeli.

Pentru controlul reglarii acestora sunt folosite mai multe puncte de ajustare, culorile fiind mai bogate si mai rafinate. Contrastul se regleaza la nivel harware prin Micro Dimming PRO avansat, poate atinge valori bune, tonurile de negru avand o calitate foarte buna. Exista si functia de redare a cadrelor in miscare, care o face eficient si intepartand blur-ul. Indicele de calitate generala a imaginii PQI este de 800 si cumuleaza tot aportul adus de tehnologiile menționate anterior care plaseaza televizorul în clasa mid-range de la Samsung.

Sunetul este de tip standard, dar nu iese in evidenta, sistemul este acelasi ca si la sistemele Full HD.

La nivelul de SMART, Samsung este Top1, efectuand un update considerabil la interfata, fiind mereu competitiv. Sistemul de operare, creeat special pentru TV, se misca mult mai bine si ofera un control intuitiv. Tizen, vine cu o bara tip meniu, plasata ergonomic, de unde poti usor la orice fel de continut. Aplicatiile au fost actualizate, Facebook, Youtube, Vimeo, Skype dar avand la dispozitie chiar si ultimele jocuri pentru intrega familie. Funciile acestuia nu se rezuma doar aici, acesta avand si o agenda zilnica, care se poate personaliza, memoreaza continutul utilizat pentru recomandari ce ofera acces ulterior mai rapid, precum si functii de sincronizare cu alte dispozitile smart.

Conectivitatea este asigurata de 4 porturi HDMI din cara una de tip ARC, doua porturi USB 2.0 si una 3.0, intrari te tip component, pentru a se putea interconecta mai multe sisteme, precum console de joc playsation sau xbox, media playere Blu-ray sau PC. Penrtru conexiunea la retea, dispunde de un port RJ-45 dar si de un Wi-Fi integrat, in banda de 5Ghz. Compatibil CI+ cu toti operatorii de cablu din Romania

 

PRO:
– ecran UHD de 138 cm
– imagine cu claritate f. buna
– functii smart Tizen
– setup simplu si rapid

Contra:
– lipsa telecomenzii smart
– panou cu refresh 60 Hz
– sunet relativ slab, necesita soundbar
– lipsa Bluetooth
– lipsa mufa SCART

Comenteaza!

Post Author: politicos.ro