Windows 10 gratuit pentru Raspberry Pi 2

rasperry Pi 2Astazi a fost anuntat Raspberry Pi 2, la pretul de 35 usd la acelasi pret ca si modelul precedent, modelul B+. Bazat pe tehnologia ARM Cortex-A7acesta este dotat cu un procesor quad core la 900Mhz, 1GB de memorie RAM si este compatibil cu Raspberry Pi 1. Avand acest procesor, se pot instala mai multe sisteme de operare, de la distributii de Linux incluzand Snappy Ubuntu Core dar cat si Microsoft Windows 10.

Inca de la lansarea lui Raspberry Pi Model B in 2012 producatorii au depus tot efortul in aplicatii software pentru procesorul Broadcom BCM2835, tactat la 700Mhz din clasa ARMV11. Au fost construite kit-uri functionale cu programe ca LibreOffice, Scratch, Pixman, XBMC/Kodi, libav and PyPy.

Cel mai important lucsru este ca gigantul Microsoft va oferi gratuit Windows 10 pentru dispozitivele construite cu Raspberry Pi 2 dar bineinteles cu nu versiunea completa ci doar ce este esential.

Q: Vechiul model, Raspberry Pi 1 Model B and B+ vor fi scoase din uz?
A: Bineinteles ca nu, acestea vor fi in continuare construite atat timnp cat va fi cerere pentru ele.

Q: Ce se aude despre modelul A?
A:  Acesta este considerat entry-level dar acesta nu va fi introdus mai devreme de sfarsitul anului 2015.

Q: Inca folositi VideoCore?
A: Da, VideoCore IV 3d este singurul modul capabil de grafice 3d, public documentat pentru SoC bazate pe ARM

Q: De unde vine acronimul „6x performanta” ?
A: Viteza difera in functie de aplicatii, daca am vazut benchmark-uri single-core, Sunspider este de 4 ori mai rapid in schimb ce codecurile multicore Neon  sunt mai rapide de 20 ori. 6x vine de la benchmark-urile multi-procesor, ce de exemplu SysBench.

Comenteaza!

Post Author: politicos.ro