Configurare Android media player XBMC actual Kodi

Asa cum spune si titlul, daca detinem orice dispozitiv, ce ruleaza cu sistemul de operare Android 4.0 dar ca recomandare ar fi indicat sa avem cel putin versiunea 4.4.2 Kitkat sau 5.1 Lollipop. Dispozitivul poate fi ca de exemplu un mini-PC HTPC,  stick cu hdmi, mini PC, media player cu android sau un telefon de uz zilnic. In acest articol vom configura android TV, in speta Kodi ca sa putem viziona continutul offline si online. La finalul articolului gasiti o lista de recomandari cu dispozitivele Android Smart TV BOX ce suporta Kodi cu toate plugin-urile si codecurile necesare.

Pentru inceput avem nevoie de program-ul Kodi, in functie de ce procesor avem, acesta il vom lua de aici pentru arm si de aici pentru intel x86, clic aici pentru Windows 10 versiunea stabila fiind 15.2 denumita si Isengard, urmand sa fie inlocuita cat de curand de versiunea 16.0 “Jarvis”, care momentan se afla in stadiu beta de testare. Versiunea stabila este 16.1 Jarvis, urmand a fi inlocuita de Kodi 17 Krypton, care este momentan in stadiul beta 5, release candidate 4, se poate descarca pentru testare, vine cu un o noua interfata si multe alte functii noi.

Versiunea stabila: Download Kodi 16.1 Jarvis

Versiunea beta stabila : Download Kodi 17 Krypton

Apoi mai sunt cateva criterii de indeplinit, de data asta tine de hardware-ul dispozitivului, acesta trebuie sa fie compatibil ARM-NEON si sa dispuna de accelerare video, aici gasim lista compatibila.

Kodi Install

Unknown Sources

Dupa ce l-am descarcat, acum mai trebuie instalat. Daca sistemul nu permite instalari pentru programe in afara „google play store”, vom bifa „unknown sources” din setari de la meniul General, Security.

 

 

 

La prima rulare, vom merge in meniul Programs Addons, Get More de unde vom instala Backup. Vom intra la „Configure” si vom da calea catre fisierul pentru restore care contine toate setarile necesare (addon-uri, limba subtitrari, info imdb). Daca apara eroarea” Remote path does not exists”, inchidem programul si repornim. Fisierul .zip contine ultimele updaturi pentru ,si genesis (inlocuit de Exodus, vezi mai jos cum se instaleaza separat), livetvonline pentru care a fost cu mult redusa dimensiunea inlaturand fisiere inutile (\userdata\Thumbnails).

 

 

Dupa ce am restaurat fisierul de backup, inchidem programul si repornim, iar la Video Addons, trebuie sa apara ca in poza de mai jos. De asemenea putem adauga la favoritele, cu clic dreapta, „Add to Favorites”, pentru un acces mai rapid.

 

 

Pentru windows se poate instala si pe PC, pasii sunt aceeasi, doar ca ne trebuie alt fisier, care il putem lua de aici, actualizat la ultima versiune stabila. Pentru sistemele de operare cu linux, cele mai uzuale fiind ubuntu, debian sau mint si se instaleaza separat.

Update 26 Iunie: Kodi 16.1 17 Krypton este acum disponibil si in google play store  dar aceasta versiune nu este compatibila cu fisierul de restore.zip. compatibil cu ultimul fisier de restore actualizat.

 

Update 08.07.2016: Interfata noua – 2016.zip

In noul addon Genesis putem urmari filme sau seriale, care sunt disponibile din mai multe surse. Serviciul de subtitrari a fost activat pt. limba roman, iar daca exista o subtitrare disponibila, aceasta va aparea automat. In cazul in care nu exista, se apasa butonul „Download” iar prin intermediul pluginului OpenSubtitles, care este deja integrat in arhiva, o putem alege pe cea potrivita.

Update 25.11.2016: Update OpenSubtitles necesita inregistrare pe site

Odata cu noul plugin pentru subtitrari, este necesara inregistrarea cu o adresa de email pentru a putea vedea subtitrarile disponibile. Sunt necesare cateva modificari, acestea se vor regasi si in fisierul de restore:

  • Se dezinstaleaza vechiul addon Opensubtitles 5.0.14
  • Trebuie descarcat noul addoon de aici
  • Se intra in KODI -> System -> Settings -> Add-ons -> Install from zip file
  • Selecteaza calea fisierului, clic pe fisierul .zip
  • Apasa Home, apoi se intra la: System -> Settings -> Video -> Subtitles
  • Se modifica la Default TV Show Service: Opensubtitles.org by OpenSubtitles
  • Verifica daca limba prefereta este: Romanian
  • Verifica Character Set: Central Europe (Windows) pentru diacritice
  • Limba pentru download automat sa fie setata pe Romana
  • Intra la System -> Add-ons -> My Add-ons -> Subtitles -> OpenSubtitles.org -> Configure
  • La login details introduci username si parola cu care te-ai inregistrat pe site.

 

In continuare gasim si ce contine fisierul .zip, mentionat mai sus, iar calea unde poate fi gasit si la ce anume se face backup sau restore:

Operative system File path
Android Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/ (see note)
iOS /private/var/mobile/Library/Preferences/Kodi/userdata/
Linux ~/.kodi/userdata/
Mac /Users/<your_user_name>/Library/Application Support/Kodi/userdata/ (see note)
OpenELEC /storage/.kodi/userdata/
Windows Start – type %APPDATA%\kodi\userdata – press <Enter>

Pentru a face update doar la un singur plugin se procedeaza in felul urmator:
– se intra la meniul System, apoi Settings;
– clic pe Addons, Install from zip file;
– se cauta calea unde este fisierul cu adonul, de ex: plugin.video.v0.4.19.zip;
– se da clic pe fisierul zip, ne apare un mesaj in dreapta jos ca s-a instalat.

Au fost adaugate surse aditionale pentru: plugin.video.v0.5.11, folositi doar daca nu merge plugin.video.v0.4.19.zip, plugin.video.v0.5.11

Pentru instalarea manuala noului plugin Exodus 2.0.20:
-se intra in kodi: SYSTEM > File Manager > Add Source > click None
-se introduce adresa: http://fusion.tvaddons.ag, apoi click Done
-click sub textul „Enter name for this media source” se introduce textul Fusion, Done si OK
-apasa Home, mergi la SYSTEM > Add-Ons > Install from Zip File > selectezi “Fusion”, xbm-repos, english, repository.exodus-1.0.0.zip – click OK
-de la SYSTEM > Add-Ons > Install from repository > Exodus repository > Video Addons, Exodus, click Install (1.2.2)
-de la meniu Video, Addon, se poate adauga la favorite cu click dreapta sau se poate configura (Add-on Settings)

Pentru update Exodus 1.3.2
-Videos, Addons, Exodus, Add-on Information, clic Update

Update si configurare Exodus 2.0.20

Update si configurare Exodus 3.0
Surse config & plugins:
http://koditips.com/exodus-kodi-add-on-from-lambda-exodus-kodi-install-guide/
https://github.com/yokrysty/krysty-xbmc
https://seo-michael.co.uk/how-to-install-xbmc-hub-wizard/
http://spoonfedproduction.com/category/xbmc-kodi-tutorials/

Asa cum am mentionat in prima parte a acestui articol, mai jos sunt cateva modele de media playere cu android, care merita cumparate, au si suport pentru update si rezolvare bug-uri prin firmware OTA de la producator:

  • NEXSMART D32 TV Box – Este fostul Nexbox si este cel mai ieftin de la ora actuala, aproximativ 21 USD echivalentul a 90 de lei, WiFi 2.4Ghz, CPU quad core Cortex A7 @ 1.5Ghz, 1GB DDR3 RAM, 8GB tip eMMC ROM, iesire HDMI 2.0, USB 2.0, suporta USB HDD sau SSD, card reader, codec H265 cu suport VP9, rezolutie 4K, ruleaza Kodi 16.1 care este deja preinstalat.
  • Sunvell T95M 4K HD TV Box – este modelul simplu A95X – B7N cu noul procesor quad core Amlogic S905X fiind si cel mai ieftin model, are WiFi b/g/n in banda de 2.4Ghz, ruleaza Android 6.0 Marshmallow, are 1 GB RAM si 8GB ROM, procesor video GPU Mali-450 MP si codec H265 capabil de rezolutie 4K, dar are si port ethernet de 10/100Mbps si conector HDMI 2.0, costa 30-35 USD pe gearbest.com echivalentul in lei a 130 de lei.
  • Beelink MINI MXIII II TV Box – Ultimul model de la Beelink, a fost prezentat aici, ruleaza un Android 6.0 Marshmallow, procesor quad core pe 64 de biti de la Amlogic S905X cu GPU Mali-450 pe cinci nuclee, tactat la frecventa de 2 Ghz, WiFi b/g/n si AC in banda de 5Ghz, 2GB RAM DDR3 cu 16GB ROM, bluetooth integrat, suporta codecurile H264 si H265 cu VP9, rezolutie 2K/4K, probabil cel mai bun produs al lor la numai 40-50 USD pe gearbest.com – probabil cel mai bun pret(170 lei) pentru un box cu Amlogic S905x
  • NEXBOX A95X – B7N TV Box – in directa concurenta cu Beelink, este un media player ce ruleaza Android 6.0 Marshmallow, procesor quad core Amlogic S905x, 2GB RAM cu 16 GB ROM, Wifi 2.4Ghz b/g/n
  • Beelink GT1 TV Box – un media player puternic cu Android 6.0 Marshmallow, procesor octa core pe 64 biti de la Amlogic S912 si GPU Mali T820 MP3 cu 3 nuclee , 2GB RAM de tip DDR3, memorie interna de 16GB sau 32GB ROM pentru stocare, dual WiFi b/g/n in 2.4Ghz si ac in 5.8Ghz, bluetooth integrat 4.0, LAN gigabit 10/100/1000, codec H264 si H265 cu suport pentru VP9-10 profilul 2, HDMI 2.0b cu rezolutie UHD 4K la 60 FPS pentru HDR pe 10 biti – aproximativ 280 lei pe gearbest.com cu livrare din Europa.
  • Xiaomi Mi Android TV Box – este varianta internationala care are suport si pentru limba engleza cu sistem de operare Android TV 6.0, procesor quad-core Cortex-A53 la 2.0GHz, GPU Mali 450 la 750Mhz, 2GB RAM DDR3, 8GB eMMC ROM, suporta Widevine L1 + PlayReady 3.0, Wi-Fi dual band 2.4GHz si 5GHz standard 802.11 a/b/g/n/ac, sunet digital DTS 2.0 + Digital Out, Dolby Digital Plus 7.1 pass through pana la 7.1 canale, 1x port HDMI 2.0a (HDCP 2.2), 1x port USB 2.0, 1x port SPDIF Out / mufa de 3.5mm. Nu are port gigabit pentru conexiunea la retea, dar nu reprezinta un impediment, are incorporat un modul wifi AC ce suporta viteze de +200Mps. Verifica stoc din magazinul HK la 80 USD.
  • MINIX NEO U1 TV Box – un model demn de TOP10, ruleaza pe vechiul SOC Amlogic S905 quad core , 2GB RAM, 16GB ROM, dual band WiFi  in 2.4Ghz si 5Ghz, compatibil Netflix si HBO Go, ruleaza Android 5.1.1
  • PIPO X9 TV Box – este un model de top tip Tablet PC si Media Player ce ruleaza Windows 10 Home si un Android 4.4 Kitkat. Ca procesor  are un quad core Intel Z3736F tactat la 2.16 Ghz. Are un ecran de 8.9 inchi de tip LCD cu rezolutia FullHD de 1920×1080 pixeli, memoria RAM de 2GB si cu 32GB pentru ROM. Nu are wifi AC, decat b/g/n dar are un port de retea gigabit si suporta maxim rezolutia Full HD.
  • Egreat A5/E10 sunt doua media playere ce suporta Android 5.1 Lollipop. Modelele anterioare, Egreat R6S si Egreat R6S II duc lipsa de implementarea sistemului de operare Android, lucru rezolvat odata cu aducarea la standardul actual. Suporta inclusiv Kodi 17 Krypton iar la capitolul DTS si decodare hardware stau foarte bine suportand majoritatea formatelor video. Pretul este destul de mare, incepand cu 200 dolari si deocamdata inca nu se gasesc si in Romania.

Daca ne incomodeaza telecomanda, se poate folosii si un Airmouse cu tastatura pentru a usura navigarea. Acestea au si acumulator incorporat ce trebuie incarcat cam odata la doua saptamani.

Pentru a usura cautarea unui TV Box in functie de cpu, am facut doua liste cu cele mai cautate SOC-uri de actualitate si anume, Amlogic S905x aici iar pentru SOC Amlogic S912 aici

Promotia actuala de sarbatori pentru Android TV Box o puteti gasi in linkul mai jos

.

Comenteaza!

Post Author: politicos.ro